ANAF DECLARATIA 112 PDF

Declaratie;VersiuneJ;VersiuneP. D;J;J D;J;J D ;J;J S;J;J S;J;J S;J;J Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat PDF-ul inteligent necesar generarii D – Declaraţie privind veniturile realizate din România. 5 feb. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: cand trebuie sa platim impozitul pe profit? Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa.

Author: Tauk Gozshura
Country: Guinea-Bissau
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 11 November 2008
Pages: 85
PDF File Size: 13.91 Mb
ePub File Size: 12.89 Mb
ISBN: 850-1-50185-956-8
Downloads: 52371
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajora

Cum procedam in ce priveste stabilirea cursului valutar? Ce obligatii vor avea dupa aceasta data? Contribuabilii care opteaza pentru un an declarqtia diferit de anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.

Nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata xnaf impozitului pe profit:. Acesta poate fi tinut in forma scrisa sau electronica. Ultimele articole Procedura de compensare sau de recuperare a pierderilor fiscale Asociere persoana juridica cu persoana fizica.

Platile anticipate se declara declaratiz Formularul Modificarea perioadei anului fiscal se comunica organelor fiscale competente astfel: Da Like, Printeaza sau trimite pe Email! Monografii Contabile – conform Codului Fiscal Sunt de acord cu politica de cookie.

Pe de alta parte, potrivit art. Aplicatie pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic pentru declaratiile fiscale Care e tratamentul fiscal al veniturilor realizate de o persoana juridica romana din valorificarea titlurilor de participare?

Din 2019, Declaraţia unică de plată se depune online. Ce paşi trebuie urmaţi

Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine – au obligatia de a declara si de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial.

Try This PDF:   MAX8724E DATASHEET EBOOK DOWNLOAD

Recomandari Noutati Ultima ora Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal Este mai eficient impozitul pe profit decat impozitul pe venit? Persoanele juridice care se dizolva cu lichidare au obligatia sa plateasca impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului.

La calculul profitului impozabil, limitele cheltuielilor deductibile prevazute de legislatia in vigoare se aplica trimestrial, astfel incat la finele anului acestea sa se incadreze in prevederile legii. Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.

Sfat Contabil | Soluții contabile complete | Studii de caz

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator. Avem obligatia de a depune aceasta declaratie dec,aratia la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul.

Modificari fata de Mai multe articole despre declaratii impozit pe profit.

Completarea o vom face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa decoaratia cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere. Cand intervine obligatia de inregistrare in scopuri de TVA pentru operatiuni intracomunitare Ghid practic pentru contabili referitor la Protectia datelor Impozitul pe profit – calcul, declaratii, termen de plata De la 01 martie anumiti contribuabili vor aplica obligatoriu Split TVA.

Try This PDF:   GETTING STARTED IN OPTIONS BY MICHAEL C THOMSETT PDF

Rezultatul fiscal pozitiv este profit impozabil. Mai multe articole despre declaratia In vederea determinarii impozitului pe profit rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

Urmeaza o alta intrebare dureroasa: Cand se inregistrareaza factura de avans? In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs. Aceste prevederi se aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe in declatatia doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic. Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania.

Impozitul pe mijloacele de transport “Am achizitionat pe societate un autoturism, ca bun provenit din casare, neradiat. Pentru trimestrul IV nu se depune declaratia Contribuabilii care obtin venituri majoritare din declaratis cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.